Ko sem se namenila napisati par besed o pomembnosti D vitamina, se mi je pred očmi prikazal nekih trideset let star spomin.Imela sem namreč teto (pravzaprav je bila to mamina teta, vendar sem jo tudi samo tako klicala), ki je bila zelo posebne sorte. Živela je sama, otrok
Ste med tistimi, ki se vam pomladi začnejo solziti oči ali pa vas začnejo celo srbeti in zatekati? Se vam začnejo pojavljati izpuščaji na koži in srbečica?Ali pa mogoče za kakšno alergijo trpite kar celo leto? Ste napihnjeni po določeni hrani, se občasno spopadate s slabim in oteženim
Po definiciji je termoregulacija sposobnost organizma za ohranjanje optimalne (pravilne) telesne temperature, tudi ob znatno drugačnih temperaturah našega okolja.Kaj to pravzaprav pomeni?Vsi vemo, da naj bi bila naša telesna temperatura, če jo merimo pod pazduho, nekje med 36 in 36,8 stopinjami Celzija. Ali se to spremeni, če gremo
V prvem delu bloga o črevesni mikroflori sem pisala o izjemnem pomenu ravnovesja v našem črevesju, kjer morajo dobre bakterije prevladovati nad škodljivimi. Danes pa se bom – kot obljubljeno – podrobneje posvetila temu, kako vsakodnevno skrbeti za zdrav mikrobiom.
PRAVILNA PREHRANA JE KLJUČ DO HARMONIJE:
Za ohranjanje
Črevesna flora, imenovana tudi črevesna mikrobiota ali črevesni mikrobiom…te besede
marsikomu zvenijo kot nekaj medicinskega, celo znanstvenega ali težko razumljivega, pa
vendar gre v resnici le za svet mikroorganizmov, ki naseljujejo naše prebavne trakte, večinoma
debelo črevo.
Sama si mikrobioto rada predstavljam kot drobcena, drobcena bitja, jaz
NIKAR….. NIKAR se ne poslužujte diet, ki vam narekujejo popolno odpoved SLADKORJU! NIKAR naj vas ne prepričajo diete brez OGLJIKOVIH HIDRATOV! NIKAR ne upoštevajte diet, ki vam odrekajo MAŠČOBE ! Naše telo namreč potrebuje VSE VRSTE HRANE. SLADKOR je energija, edina hrana za naše možgane je glukoza!